lørdag 2. juni 2012

fredag 1. juni 2012

Leggetid!

Ute for å stenge luken og å slukke lyset i kveld så konstaterte jeg med glede at kyllingene også har gått inn selv i kveld. I går var vi nemlig litt redde for at de andre hønene ikke ville slippe dem inn. Men i kveld hadde altså alle gått til ro. Det er vel imidlertid liten tvil om hvem som er nederst på rangstigen - faren er nok også tilstede for at de søte små blir gjødslet i løpet av natten...

Produktive tuppehøner!


Etter endt arbeidsdag snek jeg meg til en liten titt i rugekasseskuffen før eggsamleren kom for å sjekke om det var noen kroner å hente, og der var det intet mindre en FEM egg! Og siden vi fant et i dag tidlig også så betyr det at i dag har alle hønene bidratt med et egg hver. Igjen har jeg stor tro på at den flotte tapeten i rugekassen er medvirkende årsak til at de legger eggene der de skal *nikker* Jeg mistenkte nemlig lenge at det var "vedhøner" som kun ville legge egg i ved av et eller annet slag... (Mer om "vedhøneteorien" kommer kanskje ved en senere anledning)

torsdag 31. mai 2012

"Mammamammamamma - jeg har opplevd livets mirakel!"Før vi dro avgårde til jobb, skole og barnehage i morges var ungene ute for å åpne for hønene. Jeg hørte høye rop utenfra og lurte på hva i all verden det var som hadde skjedd. Ungene hadde åpnet døren inn til hønene akkurat i det den ene av dem verpet - og det var helt klart en STOR opplevelse; "mammamammamamma vi så egget kom ut av rompa på høna!!! Det var ut av den høna som ikke er Ulzefant!!!" (oppkalt etter en pokemon som visstnok ligner på en høne i følge ekspertisen - men det er hemmelig for Pål at den heter det for han vil visst bare ha hønenavn på hønene sine hihi). Ellers så konstaterer vi med glede at hønene nå nesten bare bruker den nye rugekassen til å verpe i. Jeg er heeeelt sikker på at det er den fin-fine soveromstapeten vår som gjør den ekstra tiltalende *flire*

onsdag 30. mai 2012

Kyllinger joiner hønseflokken


Sussex kyllingene spirer og gror, og disse tre fikk i går kveld komme inn til de seks voksne hønene. Vi var veldig spente på å se hvordan de blir tatt i mot av de andre. Trekløveret holder seg sammen men det ser ut som de andre oppfører seg pent heldigvis.

tirsdag 29. mai 2012

Og navndebatten raser i heimen...

Prinsesse Egginor tar en liten lur i ly av hånden min...


Prinsesse Egginor med gress under føttene for første gang - 5 uker gammel

Hva de forskjellige individene skal hete diskuteres med ujevne mellomrom. De jålete silkehønene har jeg bestemt at er bare mine og ergo var det jeg som skulle finne navn til alle sammen. Jeg tenkte meg heftig jålete navn, men når store barneøyne ser på deg og sier "ååååååååh den er så søt - jeg vil at den skal hete Egginor" så blir det vanskelig å argumentere imot. Så som et kompromiss så ble hun døpt Prinsesse Egginor. Hun er liten og nett- mindre enn sine jevngamle så denne føler jeg meg veeeeldig sikker på at er en liten hønemor.