torsdag 24. mai 2012

Mais til store og små

"Mais til kveldsmat sier du?!? Jeg kommer!!!"
Hønene elsker mais og det samme gjør kyllingene. Og jammen ble det mais på grillen til menneskefolket i kveld også - deilig med sommertemperaturer. Selv de minste kyllingene fikk seg en liten luftetur ut på gresset i dag.

3 kommentarer:

  1. Så koseligt!! ;) Jeg viiil ha høner å nå har jeg satt pappa på saken for å få laget hønsehus utpå sommeren ;)

    Bør jeg lufte det for naboene tro? jeg har ikke så god kontakt med naboene, og jeg tenker om jeg kommer å spør, så vokser sikkert skepsisen mer enn om de plutselig bare er der.. hehe..

    Hvor mange høner/haner/kyllinger har dere nå? Funker det fint å blande rasene, evnt vet du hvor mange høner man må ha av hver rase hvis man blander flere raser sammen? Mye hønemas fra meg her nå altså, men jeg er en dummie!! ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. jeg vil bare rette litt på kommentaren min for å ikke fremstå som en enstøing her..

      Jeg har ikke så god kontakt med ALLE naboene *flire*

      Slett
    2. Vi har seks voksne høner, og har visst endt opp med nitten kyllinger i tillegg. Antar at kyllingflokken kommer til å halveres fordi en del av dem er haner. Av de voksne hønene har vi to av hver rase; plymouth rock, sussex og welsumer. Vi har syv sussex kyllinger og sånn jeg har tenkt det så kommer vi til å beholde de som er høner samt en hane av dem. En passe hageflokk er vel en hane og 5-6-7 høner :) Vi har stor (og oppdelt) hage og jeg tipper vi kommer til å ende opp med tre grupper som bor på hvert sitt sted i hagen ;o)

      Når det gjelder naboene så kommer det jo litt ann på hvordan dere bor og hvor påvirket dem blir. Vi bor på landet hvor det spres møkk og kjøres traktor til alle døgnets tider, og når pappa'n min var liten så hadde min farmor høns på uthuset så jeg mener at her må naboene bare godta hønene og et par haner etterhvert hehe.

      Slett